Fysio Fitness

Wat is Fysio Fitness? 

FysioFitness is een trainingstherapie in de vorm van oefeningen ter spierkrachts-verbetering, lenigheidstoename, gewichtscontrole en conditieverbetering. FysioFitness wordt gegeven in de vorm van conditie- en circuittraining, bestaande uit grondoefeningen op de oefenmat, spierkrachtoefeningen met weerstands-apparatuur, conditietraining in de vorm van cardiovasculaire training op de fiets-ergometer, roei-ergometer, steptrainer en op de loopband. Een FysioFitnesstraining duurt een uur.

Doelgroep.

Een ieder die lichte lichamelijke klachten heeft, of een tijd niet gesport heeft en weer wil gaan bewegen. Mensen die klachtenvrij zijn na een fysiotherapie-behandeling als nabehandeling en/of vergroting van de belastbaarheid en vooral ook als preventie-programma. Daarnaast kan gewichtsafname via een goed gedoseerd inspannings-programma ook doel op zichzelf zijn.Kortom voor diegene die op een verantwoorde wijze zijn/haar conditie, spierkracht en lenigheid wil opbouwen.

Waarom Fysio Fitness?

Lichamelijke beweging draagt bij aan de fysieke en psychische gezondheid (fitheid) van de mens. Als u fit bent geniet u meer van het leven zowel in uw vrije tijd als op het werk. FysioFitness is op een verantwoorde wijze bewegen om de gezondheid te verbeteren. Dankzij onze oefenapparatuur is het mogelijk om op een gezonde en veilige manier het hele lichaam te trainen.

Geen spierpijn of overtraining!

Deskundige begeleiding door een fysiotherapeut, individueel oefenprogramma, gezamenlijke warming-up en cooling-down gedurende de FysioFitness, voorkomen heftige spierpijnen na de training. Tijdens de conditietraining draagt u een hartslag-controlemeter om een optimaal trainingsrendement te behalen. Ter voorkoming van overtraining is dit bovendien voor u en de trainings-begeleider een veilig gevoel.

Deelname aan de Fysio Fitness.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de trainingstijden of deelname aan de training kunt u ons e-mailen, telefonisch contact opnemen of even langskomen om een afspraak te maken.